Reptil

Då det gäller reptiler är vissa arter relativt anpassningsbara till ett liv i terrarium. I motsats till dessa finns det arter som är beroende av mycket speciella förutsättningar.Därför är det viktigt att man söker så mycket information man kan innan man handlar. Man bör även tänka på att en leguan tex.som köps som unge blir upp till 2 meter lång och lever i 15-20 år. Viktigt är också att veta att vattensköldpaddor är salmonella-framkallande djur och man måste vara väldigt noga med att tvätta händerna varje gång efter att man varit i kontakt med dem eller den miljö de lever i.

För att lyckas ska man skaffa sig ett så stort terrarium som möjligt. Ju större terrarium desto lättare är det att hålla ett stabilt klimat. Det är också viktigt att den tekniska utrustningen är anpassad efter terrariets storlek, så att man minimerar risken att det händer något med djuret p.g.a en termostat slutar fungera eller ramlar ner och bränner djuret mm.

För att ta reda på olika reptilers storlek, terrarier och levnadsvillkor finns det mycket information att hämta på internet eller via böcker som man kan låna på biblioteket.

Terrarier, foder och tillbehör går att köpa hos oss, dock ej reptiler.

 

Fågel

Då det gäller fåglar i bur ska man tänka på att man har en tillräckligt stor bur så att de har en chans att kunna flyga från pinne till pinne.
Viktigt är också att man har rätt tjocklek på sittpinnarna, som gärna kan vara avskalade grenar från fruktträd, så att de har möjlighet att greppa med klorna
runt pinnen.
Ha gärna gungor, speglar mm. i buren men se till att det inte blir så mycket att de inte har möjlighet att förflytta sig. Sepiaskal (bläckfisk) och en picksten ska alltid finnas i buren. På botten gärna sandpapper samt sand med
anis o snäckskal på botten. Snäckskal är bra för fåglarnas matsmältning.

För att få ytterligare information om fåglar kan man gå in på internet eller låna böcker på biblioteket.

Burar, foder och tillbehör kan köpas hos oss, dock ej fåglar.